Categorii
Alimentație Sănătoasă, simplu și eficient

O Posibilitate Complementară de Slăbire

Activitatea Intelectuală INTENSĂ poate duce la Slăbire.

Ce înseamnă activitatea intelectuală intensă?

Situația în care ești foarte preocupat de un anumit subiect, de o temă sau carte, astfel încât, în timpul studiului, uiți de trecerea, curgerea timpului. Acest fenomen se manifestă printr-o căutare, cercetare și studiere extrem de activă, încât uiți nu doar de timp, ci chiar să mănânci.

Activitatea intelectuală intensă implică: o motivație acerbă de acces la viziunea de ansamblu a subiectului studiat într-un timp cât mai scurt. Un fel de deadline autoimpus, pentru stăpânirea panoramei unui domeniu de cunoaștere; o dorință continuă și susținută de cunoaștere temeinică și chiar de epuizare a subiectultui ales.

Cum se explică fenomenul slăbirii în acest context?

Când corpul este în repaus – nu este angajat în nicio activitate, în afară de elementele de bază: respirație, digerarea și menținerea caldurii – știm că creierul folosește 20% din energia totală a corpului, în principal sub formă de glucoză.

Pus în situația unei căutări sau studieri intense, extreme, creierul are nevoie de aproximativ 30% din totalul energetic al corpului, bineînțeles în funcție de gradul de efort intelectual depus.

Condiție necesară: Permanența siluetei este condiționată de regularitatea angajării creierului în activități intelectuale intense.

Creierul Înfometat

Conceptul de creier înfometat este înțeles, în general, ca acel creier care ne subminează obiectivele noastre de slăbire. În această ipostază, este vorba de creierul pofticios, permanent obsedat de bunătăți alimentare.

Cheia slăbirii prin activitate intelectuală intesă este să refocalizezi creierul de pe alimente pe Idei. Cu alte cuvinte, să transformi creierul flămând de alimente într-unul înfometat de cunoaștere.

Activități intelectuale recomandate pentru o slăbire rapidă:

  • Studiat cărți de Filosofie, Logică, Gnoseologie și Epistemologie
  • Studiat cărți de Astronomie
  • Research Online pe o temă care vă interesează. Folosiți diverse chei de căutare pe Google, copiați textele care vă interesează și adăugați-le într-un fișier txt, printați textul și studiați-l cu creionul în mână. Reluați procedura cu cheile de cautare care v-au venit in minte în timp ce ați studiat textul. Reluați.
  • Învățarea unui Limbaj de Programare (Python, JavaScript, Java, C++, Go)
  • Instalarea sistemului de operare Linux și administrarea lui din terminal (învățare BASH)

Toate cele spuse mai sus nu implică ideea că putem mânca orice, ci reprezintă o acțiune complementară metodei de bază: auto-monitorizarea consecventă a greutății, restricționarea aportului caloric (input = output energetic), evitarea alimentelor bogate în grăsimi și zahăr, mărimea porției din farfurie, multe fibre alimentare (produse integrale), multă mișcare optimă, evitarea „junk food”, limitarea caloriilor într-un mod care vă place și focalizarea pe alimentație sănătoasă. Dacă nu practicăm metoda de bază, toate cele expuse mai sus nu vor funcționa.